Follow by Email

Ahad, 4 Mac 2012

NaK MAkeuP? SuKA CaNTik?


Saya Ada menyediakan perkhidmatan
Makeup/jurusolek dihari bersejarah anda..jikalau berminat sila SMS di nombor 0123169674..insyaallah SMS anda Akan di balas segera
Mungkin Dan harga boleh dirunding.
TQ ;)

Khamis, 23 Februari 2012

Congrats Lisa surihani n yusri

Waaaaa...wedding of the year dh melakarkn sejarah nyer pada tahun Ni...sama cantik sama Padan iTu la perkataan yg paling sesuatu sekali untuk mereka berdua...semoga mereka di panjang kan jodoh Dan perjalanan berumahtangga mereka diberkati Allah hendaknyer... Selamat pengantin baru lisa n yusri ;)

Isnin, 20 Jun 2011

happy PAPA,DADDY,AYAH,ABAH,ABI days!

aku nk ucapkan byk2 terima kasih kepada....
ayah aku NORDIN BIN CHE ROS..kerana mu ada nyer aku yg sengal didunia ini...
begitu juga kepada abah mertuaku MOHD SAPRI BIN BAHARI..kerana sudi menerimaku sebagai menantu HANTU dalam keluargamu...time kasih abah!
dannnnnn..paling paling paling istimewa...tentulah kepada suamiKU..MOHD REEZAM BIN MOHD SAPRI..
kerana sudi menerima baik burukku sepanjang 7tahun hidup bersama dan tak pernah sedikit pun mendesak aku jadi seperti yg lain...boleh menerima aku seadanyer aku...terima kasih sayang....aku hargai semua itu...kupanjatkan doa setiap hari kiter kekal sampai hujung nyawa,..
terima kasih juga kerana dirimu telah menjadi PAPA yg baik dan sempurna dimataku untuk anak2 kita...
love you till die!
lastly...kepada sumer bapa2 diluar sana...''HAPPY FATHER'S DAY'' .....

BZ,GANTI POSE,RAYA,KENDURI KENDARA,JOBS,ANAK2,LAKI,DIRI SENDIRI=HELPPPPPPPPPPPPPPP!!!!

huishhh lama sungguh aku x update blog...bz laaa...rumahtangga....kerja...kwn2..
tp..bulan ni mmg sweet la...pegi honeymoon...kkikikiki...hilang segala stress...ermm mmg hilang...
tp....tp...hahah bper byk tapi da...tp yer laaa rindu kt ank2...nasib plan baiknyer...honeymoon time dorg cuti sek...
mcm2 benda aku dpt buat bln ni...yg mana aku x sempat buat kt malaysia ok...
spa...manicure..pedicure..swimming..shopping(ni part paling best la),mkn2..bermanja2(blushing)...
macam biasa la kan..bila dh jauh2 rindu..bila dekat stress je manjang...sian ank2 aku...hukhukhuk.
tp kan wei..aku perasan la...bila blk dr holiday ni...aku kurang baran skit la n ank2 aku ni...
kalau x...huh! asyik nk angin jer...sian dorg...
point aku nk hitelight of coz la cm mana kiter bz pun...kiter kena adaKAN 1 masa berkualiti tuk diri sendiri..
baru la rasa freshy n calm...ermmm..
smpi jer malaysia....hukhukhuk...seperti biasa blk jadual aku..
tp mmg jelaslah bezanyer.....aku lebih tenang...kurang nk angin satu badan...
hope kekal la rasa cmni...even kelam kabut still blh senyum...kalau x tu...ketat manjang muka aku nih..
ni lagi nk dekat pose plk...pose aku ada yg x ganti2 lagi ni...bila try nk ganti selalu gagal...xde sapa pun gagalkn aku..aku sendiri yg menyerah..x tahan..panas sgt skrg ni...HAUS!.
insyaallah minggu depan nk try la betul2..asyik kantoi jer..yaALLAH..ko tetapkan lah iman aku tuk menggantikan pose ku yg blh kira byk ler jgk :D
persiapan raya? ermm untuk ank2..aku dh menyempatkan diri la jgk curi2 g shopping baju dorg 2 3 helai...
baju kurung jer belum ready g..ada g la brg2 dorg yg aku nk adakan before raya ni..alhamdulillah lah..rasa x kelam kabut sgt la...tema tahun ni??? KUNING! :P hahahahah ada berani???
adoi kulit cm keling nk pakai kuning...xperlaaa x kisah la...bkn kuning merengak tuh aku nk pki...
agak2 la wei...xkkn aku nk malukan diri sendiri smpi tahap cmtu..soft yellow katernyer..
memula tuh laki aku terkejut kucing la jugak(kucing comel skitkn?) bila aku suggest kaler kuning..
hehehehe sbb dier tau dier TAN..manis skit ckp tan...hahahahhah....
aku ckpla..alahai...kuning lembut/cair gitew...dier diam la seketika...fikir kot sesuai ker x..tp x pulak dier kata nk tukar kaler...lega rasanyer...
aik? tetiba few minit bersuara plk..lata nk tgk kaler dier(kuning) cmner dulu ...
haaa ok la...janji dier x kata xnk lansung sudah...
sal keje cm biasa la..aku kan freelance...sukati aku nk terima job ke x..kalau rasa malas...xyah ambik..
kenduri kendara of coz le kene pegi..x payah masak kt umah :P..ermm cenggitula kehidupan aku wt masa skrg ni...korang plk cmner?

Khamis, 9 Disember 2010

SELAMAT TINGGAL 2010..

salam semua penyinggah blogku..huishh lama giler aku x update...sgt bz +penat=JADI MALAS! kikikiki....
ermm lebih kurang 2 minggu lebih lg kiter sumer akan meninggalkn thn 2010 ni..
sudah tercapaikah sumer azam korang thn ni? ha?? hahaha aku tanyer korang..korang balas blk tanyer aku..
ermm aku secara jujurnyer ada g 40% yg blum tertunai...itu tuk thn ni la..blum campur thn lps tulat sebelum ni..lg ler byk...adoilaaa....ermm taraf hidup semakin tinggi...masa pulak semakin laju meninggalkn kiter...
byk lagi yg perlu aku capai...sasaran utama aku...sama kot mcm mk bpk yg lain2..aku nk ank2 aku berjaya dlm pelajaran dorg..sudah tentunyer aku nk mereka semakin bijak dan sihat...insyaallah dgn izinNYER...pasti ia akan menjadi kenyataan..cuma kiter kena selalu dekat kn diri pd ALLAH SWT..n doa x putus2...tentang diri aku pulak..fuhhh byk agenda smpi hujung thn ni..mcm2 benda nk kene settle..punyer la bz dgn keje rumah..dgn keje luar..smpi email aku yg dh full beratus2 pun aku x sempat nk delete...fb sempat plk ek aku buka? hahah aku buka tu pun sbb nk update sal event reunion sek aku last tuk thn ni...daftar sekolah ank2 pun dh settle...perkhhh mahal seh sekolah skrg kn? ribu riban gk la terbang tuk pendaftaran jer...tp xper...pelajaran n keselesaan ank2 aku untuk menimba ilmu itu yg lebih ku pentingkn..duit insyaallah blh diusahakn..mcm2 perancangan dlm kepala aku ni..aku sebenarnyer suka bisnes..cuma tgh tercari2...bisnes apa yg lain dr yg ada kt on9 sekarang ni..sama jer kebanyakkn aku tgk..klu tak bju..kasut..klu tak kasut..lens..haiiii...klu blh aku nk lain la...biar la saingan yg best skitkn..tp apa??? aku pun still tak tau g apa kebenda jenis bisnes yg aku nk buat...doa kn aku berjaya eh memikirkn apa jenis bisnes yg sesuai nanti..ermm ok laa..hari ni setakat ni je la aku update..kira blog ni cm diari aku la..apa aku nk cerita nk luah sumer dlm ni...tu pun klu berkesempatan..apa pun..gud luck for all bloggest...begin new chapter 2011...bye...assalammualaikum...

Isnin, 31 Mei 2010

MY TALENT!

yuhuuuuuu!... salam semua yg telah menyinggah mahu pun baru singgah..ataupun terrrrrsinggah ke blog aku ni....
korang baca tajuk jer dh mcm poyokn aku? haa??? poyo eh?? apa dier? gedikss? ermm ALHAMDULILLAH ler..yg aku blh katakn..minggu depan da start cuti sekolah..ni yg aku nk citer ni...
aduhaiii...sebenarnyer aku dh lama tgglkn benda ni..tp sejak kebelakangan ni ramai jugak ler kwn2 suruh aku mula kn balik...kata dorg syg aku ada bakat...blh buat duit....itu kata dorang..kata aku pulak,haishhh byk dh org buat cmni...xder sapa nk gunakn perkhidmatan aku ler..(ni la dier ckp2 org yg malas :P)
eleh..korang mesti leh teka nyer..apa lgkan...da terang2 aku letak kt profile aku,yg aku suka ''kecantikkan''..
sure ler korang tau talent aku makeup kn..(uwekkkss perasan nyer aku)
insyaallah..akan ku asah semula bakat yg telah lama ku tinggalkan...segala berus dan makeup aku berhabuk dalam stor tu...jawapannyer kena buang dlm tong ler..nk mula balik kenala melaburkan....hurmm....nk melabur plk bknnyer sikit...customer skrg sumer dh high mantainance,,setakat makeup kt farmasi2 ni dorg tak main..paling nk kena ada pun ,M.A.C...insyaallah lah aku akan mulakn blk...skrg pun dh blh contact..klu sesiapa nk merasa aku conteng muka dorg...contact ler aku...jgn risau..rege aku berpatutan ler..asalkn lepas duit minyak tol dah kira jalan..........layan...ada rezeki jgn tolak...ku terima dgn penuh rasa kesyukuran...ha ni no aku 0123169674..SMS jer dulu k...klu betul dh confirm aku sendiri yg akan call..itu pun klu korang percaya dgn bakat aku ler...insyaallah rezeki dtg dr ALLAH..aku cuma mengusahakan lagi bakat yg telah dianugerahkan padaku...

Sabtu, 13 Mac 2010

JERAWAT-JANGAN AMBIL MUDAH! JOM KENALI PUNCA JERAWAT

salam semua..ermm lama gak ler aku tak update..rini nk update punca2 jerawat..insyaallah diharap info ini dpt la membantu korang sumer untuk menghindari daripada timbulnyer jerawat diwajah korang yg cun dan hensem tu..layan...
 JANGAN AMBIL MUDAH!!! SO FIKIR FIKIRKANLAH...NAK CANTIK KER TAKNAK? NAK KER TAKNAK???? '

ini dia kedudukan jerawat dan bagaimana ia terjadi...selain korang tau penyalahgunaan produk dan pemakanan,stress dan sebagainyer..aku juga pasti ada dikalangan korang sumer ada yang tidak tahu lebih mendalam mengapa sebenarnyer jerawat ini terjadi..

1-DAHI
    haba badan yang melampau,peredaran darah tidak baik.minda dan tubuh badan yang terlampau letih.
    stress..kumpulan ini biasanyer tergolong dalam manusia yang mempunyai sikap panas baran.
    NASIHAT:pupuk tabiat tidur awal dan bangun awal.amalkan tidur yang mencukupi dan perbanyakkan
                      minum air suam.


2-HIDUNG
    jerawat yang tumbuh di batang hidung bermaksud besar kemungkinan tulang belakang kita mempunyai
    masalah.jikalau dihujung hidung pula,haba perut yg melampau dan sistem penghadaman yang tidak normal.
    disalah satu hujung hidung pula sgt dekat dikaitkan dengan ovari dan sistem reproduksi.


3-DAGU
    fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin(rembesan dalaman) lemah.kaum wanita sering kali
    mengalami jerawat di bawah dagu berbanding kaum lelaki kerana mungkin berpunca dari haid yang tidak
    teratur dan sistem peranakan bermasalah.


4-PIPI KIRI
    fungsi hati yang tidak lancar dan termasuklah dilanda masalah rembesan,menyahtoksin dan penghasilan
    darah.


5-PIPI KANAN
   fungsi paru paru yang tidak normal.


6-TUBUH BADAN(BELAKANG DAN HADAPAN)
    sistem perkumuhan yang bermasalah dan sembelit.amalkan pemakanan yang sihat dan haruslah
    mendisiplinkan diri mengikuti piramid pemakanan yang seimbang dan bagi memastikan segala toksin
    tersingkir dengan lebih baik.

 ermm itu sahaja..mudahkan? rajin dengan malas jer..endah dgn tidak jer..betul tak? tiada sapa yg tidak mahu kelihatan cantik segak menawan..tentunyer kalau kite semua hendakkan gelaran itu kekal semestinya kita tidak abaikan info2 diatas..hihihih selamat mengamalkan cara kehidupan ynag sihat,,,salam..jumpa lagi..

Khamis, 18 Februari 2010

Perempuan yg selalu teraniaya

salam sumer..ermm direct jer..mood marah ni..marah ker??? sal aku nk marah lk kn...tp...mampu ker aku tolak pulak perasaan marah tu klu ia meronta minta di hamburkan?
insyaallah boleh tolak..dengan berkat KESABARAN..

rileks rr..korang pelik ek? apa la yg aku dok merapu ni..tul tak?....bkn apa..aku nk share tentang nasib2 seorg pompuan..sebagai isteri la terutamanyer..sebelum tu aku minta maaf la..apa yg aku nk cerita ni..tiada lansung berkaitan dgn sesiapa pun..nama pun blog aku kan..lebih mengutamakn diri aku yg serba serbi kekurangan ni.aku masih memperbaiki diri..perbaiki apa yg aku lemah..

sedih la...sedih sbb cerita seumpama ini selalu sgt dh kiter semua dengar semenjak dulu..sekarang..hari ini..mungkin esok lusa pun cerita yg sebegini tak akan pudar..malah akan jd satu trend kot..sudah tertulis lumrah kehidupan kita sebagai insan dimuka bumi ALLAH S.W.T..tiada satu pun akan terlepas dr ujianNYA..
klu hendak dihitungkn kembali la secara fizikal..kebanyakkan masalah seorg isteri adalah ''DILUKAI SETELAH DIMILIKI'' korang setuju dgn ayat aku yg 1 ni?..nk celoteh panjang..takut terkena batang hidung sendiri..masa depan ku pun belum pasti sinar nyer akan terang sehinggap akhir nafasku..sungguh pun begitu sedarnyer aku..sentiasa aku
menadah kedua tangan ku ini pdMU YA ALLAH...berikanlah aku kebahagian buat selamanyer...berikanlah jua aku kekuatan untuk menempuh hari2 yg mendatang...AMIN!

sejak kebelakangan ni..banyak kisah yg diperdengarkan kepadaku..kisah2 yg membuat aku tersentuh sejurus terluah nyer cerita itu. sekali
lagi
aku mengingatkan kepada semua penyinggah blogku..kisah yg aku up ni..bkn lah dituju kepada sesiapa pun..ia hanya untuk berkongsi perasaan..perasaan seorang wanita dan isteri sepertiku..persoalan yg selalu bermain dlm benakku ini..kenapa,mengapa,mestikah,haruskah,atas sbb apa jdnyer begini..begitu..dlm pemikiran aku..aku rasa.ermm...ni rasa aku eh?..aku yg rasa..jelaskn? bkn korang yg rasa..klu ada persamaan tu hanya secara kebetulan..aku rasa suami/lelaki berpasangan..semakin lama semakin suka berahsia..minta maaf yer kaum suami/lelaki..ini hanya persoalan sendiri..dan ulasan sendiri..

kenapa mesti jd begitu?? maksud aku..kenapa mesti berahsia? atau kata lain pendam?
kenapa setiap ketidakpuasan hati itu diluahkan untuk kebaikkan bersama?
alasannyer..sudah berkali kali berbincang tentang hal yg sama..tp hanya sekejap perubahan dilakukan dan kembali semula ker tabiat asal..WHAT?? semudah itu jer jawapan..ermm itu la dinamakan ''alasan''..
dulu masa baru kenal..baru nk berputik perasaan cinta..sayang..boleh pulak sabar tu dtg 100%..boleh plk usaha tu dtg 200%..sekarang semua dh hilang...semua dh pudar...sebab apa pudar..tu kena muhasabah diri masing2..adakah kita cukup sempurna dimata pasangan kita..mungkin pd kiter sempurna..dan ada segelintir suami/lelaki pun berasai kiter Ni sempurnakah?..cukup serba serbi..tp kita hanya berharap pasangan kiter menjadi terbaik tuk kiter..betulkn? tp bagaimana dgn kiter pulak?apakah kekurangan sehingga diperduakn?..cth la eh? seorg isteri tu mcm aku la..HOMEMAKER..tidak bekerja..bergantung harapan,kerpercayaan,kesetiaan pd seorang suami..tau2..suami yg selama ini tidak mencurigakan lansung sama sekali telah ada perempuan
lain dihati..
secara automatiknyer hati ini terus remuk..rasa teramat2 la bodoh..teraniaya..dan bermcm2 la perasaan timbul ketika itu..sure tertanyer2..''kenapa aku?'''kenapa mesti aku'' ''YALLAH.. berat sungguh ujianMU terhadapku YAALAH''..ini la antara ayat2 yg akan terus bermain dalam fikiran korg time tu..tul kn? Apa yg penting bersyukurla apa yg Ada depan mata Sekarang Ni..kerana yg Lama tidak Akan sama dengan yg baru :)