Follow by Email

Rabu, 10 Februari 2010

ALAHAI BANGKOK...

SAWADHIKAAA...ermm aku bg salam thai ler..jawab la??? tau x? sure ada yg tau n x tau..xper pd yg x tau jawab dier ''KHAA'' or jawab blk '' SAWADHIKAA'' hehehhe..sawadhika tu tuk pompuan...maksud aku,cara pompuan thailand bg salam or ucap selamat sejahtera la kiranyer.klu version lelaki plk ''SAWADHIKAAPP'' ermm sama la jgk bunyi nyer klu korg nk bls blk pendek jdnyer ''khapp" yg panjang sama ler cm aku type diatas td ''SAWADHIKAAPP''.

ermm orite..rini aku nk cite tentang apa yg paling happening kt BANGKOK.aaa...sure korg nk tau kn? ekeleh?? yg da tau tu xper lah..suka aku la,aku nk citer pd yg x tau..kn? kn? ermm org ramai ckp..ni kira reveiew yg ckpla ok.bangkok ni syurga dunia,syurga,shopping,syurga pondan,syurga makeover muka,body n apa2 jer la yg korg nk ubah.apa pun persepsi org2 diluar sana..memandangkn aku dh bermastautin disini agak lama la jgk,dgn ini aku setuju 100 peratus apa yg mereka2 diluar sana berkata2 tentang NEGARA yg 1 ini.tempat yg aku nk citer ni paling top rrr kt BANGKOK.tetapi? tetapi....huhuhu tetapi tempat ni kebanyakkan ''LELAKI'' yg suka pegi.sbb?? jeng2..hahahah rileks rr kaum2 pompuan..kaum2 ibu kaum2 isteri2 yg bertittle MCM aku ni..jgn melenting plk klu lepas ni ada para2 suami ker..bf korg ker..tunang korg ker..yg terminat nk try g tgk tempat ni..aku sarankn korg join sekali ok? hehehhe..ok jom start..tempat ni dinamakn ''SOI COWBOI''..nama tempat pun perghhhh..da koboikn?? korg rasa leh bayang x tempat dier cmner? ermm iskkk3(aku nk teruskn type ni siap geleng pala dulu).tempat ni nitelife la kt bangkok..mcm2 ado..especially club2 la..bar2..pompuan? huishhh lg la ramai...bkn pengunjung yer yg dimaksudkn aku..pelayan disitu la..da tentu la pompuan.klu lelaki?? gay area in bangkok..hahah next story aku citer sal gay area port plk ok..abiskn dulu citer yg ni.tempat ni mmg aku confirm lelaki akan pegi klu dtg bangkok..wait2,aku tau aku tau...korg mesti tertanyer2,laki aku pegi ke x? betul x korg fikir cmtu? dier pegi ker aku yg pegi? ahahhah tajuk album BIARLAH RAHSIA..tempat ni klu nk diikutkn org2 kiter,x sesuai sebenarnyer nk dikunjungi..mmg tempat menambah dosa yg tersedia ada.tp ku faham..kiter klu pegi tempat org..sure la kita nk tgk apa yg paling best kt negara tu..paling happening..knnn? sebenarnyer byk tempat yg menarik ada kt BANGKOK ni..ni yg aku cerita ni nitelife paling top banget di BANGKOK.soi cowboi ni area shukumvit..klu korg nk pegi sebut jer kt driver taxi sini soi cowboi..laju jer dier bwk korg tau x,hahahah.x pun korg baru tahan jer taxi tu terus la dier yg offer ''soi cowboi naa khaapp?'' tentula dier tgk penumpang gk..yg pasti penumpang lelaki la yg akan dioffer cmtu.aku up cerita ni bkn nk mengajar mana2 pembaca pegi tempat2 mcmni plk..aku cuma share apa yg aku tau mengenai BANGKOK.tu pun kebetulan aku dh duk sini lama.tempat sebegini hanya sesuai dilawati umur 18thn keatas..x caya? klu 1 day korg teringin nk cuti2 BANGKOK ker kn..klu tanyer lelaki apa paling happening kt BANGKOK ni,sure tempat yg pertama akan disuggestkn kt krg ini la dier soi cowboy(lelaki ler) klu pompuan yg dtg sini pulak,tempat yg akan disarankn sesuai dgn kaum yg 1 ni,apalagi shopping area la..nk sebut byk bona tempat best yg sesuai sgt tuk mengbankrupkn diri..next time aku citer sal shopping2 lk ek? ni aku up sekali pic area soi cowboi place..mmg happening..ada pic yg sensored aku x up la..kang kena banned plk akunyer blog.korg klu nk tgk pic yg tutttttt..sila la layari laman http:/soi cowboi bangkok.com. byk g nk citer sal amazing thailand ni..nanti up citer lain plk k.. babai..SALAM..

SERBA SIKIT INFO DR AKU

aku berkahwin pd 18/12/2004.masa tu aku berumur 24 thn..muda seh..da jodohkn..kang tolak xder sapa lk nk kawin n aku.huhuh haru plk.. 24thn daku..laki ku 25thn..ermm sama2 muda remaja...we all sebenarnyer diperkenalkn oleh seorg rakan la..rakan dier tu rakan ku jgk...dipendekkn cerita n nk dijadikan cerita jugak dier..dier? dierrr....ermm dier sapa plk lg..laki aku ler...hahha 1sekolah okies..x kusangka...dulu kat sekolah memasing kekwat(berlagak poyo)..akhirnyer menjadi pasangan suami isteri yg amat serasi sehingga kini ,dan usia perkahwinan kami skrg berusia 6thn daaa..ermm aku dikurniakan 2 princess yg cantik2..comei2..pd mata aku la...tp ku sedikit sedih la...wlupun aku mempunyai happy famili ku sendiri..famili ku plk jauh dimata tetapi dekat dihati(pujuk hati ni chewahh)..aku duk kt bangkok..lama x lama la..kejap x kejap la...hihi lama la ...dr ank aku no 2 tu baby g smpi la dier 3thn skrg tau x...nk buek cmno...hubby ku mencari sesuap nasi untuk aku n ank2 ku..aku bersyukur,,sbb dlm asia jer..xder la jauh sgt..2 jam jer klu naik flight...naik kete x tau rr..smpi ker korg rasa??? naik keretapi pun x pernah cuba g..tongkang??? pun belum pernah try...alhamdulillah lah..kira klu ada emergency tentang famili aku mau pun famili si dier,senang la we all nk blk..xder mkn masa berjam2...g pun dk kecik 2 org ni klu dlm flight sibuk nk jd stewardess leader(faham2 jerla) ni aku attach sekali pic umah aku kt bangkok sewaktu mlm hari...cantik siot...bkn umah aku..umah sementara je,selagi suami ku bekerja di sini.bkn aku menetap kt sini selamanyer kn...zasss layan... (fafau pinjam sat ayat ko)

IPL (INTENSE PULSED LIGHT/PHOTO FACIAL

ermmm wanita2..diluar sana pernah dgr ke tak treatment ni? bkn botox yer kwn2..treatment ini sejenis laser untuk menegangkn kulit wajah la..secara jujurnyer aku dah try buat 2 kali..harga??? jeng2..sememangnyer la mahal...tetapi??? tetapi result dier sememangnyer la ok.. serta merta tegang halus mulus yer...ermm aku cuba sbb aku ni mmg tersgtlah obses dgn kecantikkan...eleh..nama pun pompuan..sesuai ler kn...mana ada pompuan xnk lawo..ada ker? ada?? gilerr rr klu ada..da tentu la xder huhu..ok ok merepek plk dh..seterusnyer..ermm aku nk cerita kaedah murah n mahal jer sebenarnyer..aku dh try buat..sbb tu aku up story ni.klu ikutkn treatment tu rasa dier cm kena renjatan elektrik rr sikit..sikit jer .x byk..wlupun x byk..sakit ler gk..bkn ada bius2 ni..sapu krim antibacteria pastu terus dier spot kt muka aku..aku x nmkpk la apa doc buat.da aku dipakaikn spec mata bagai dr mengelakkn cahaya laser tu membuatkan mata ku buta..hihihi..x sampai sepuluh minit dh siap..mak aiii rege xyah ckp la..tp yg penting result ok..ermm ku faham bkn sumer org mampu nk buat kn.mcm ni la..aku bg petua yg murah mudah n senang,result?? confirm la sama..tp xder rr serta merta.. korang kenal buah manjakani?? kenal ker x?? selalu mkn dlm bentuk capsule jer kn? haaa ni x..ini yg belum diproses yer..korang cari kt kedai runcit bersepah..selepas itu..korang asah buah manjakani tersebut di bawah bontot lesung batu..aku tau rr skrg org wt sambal belacan guna mesin pengisar..sure ramai yg xder lesung batu..klu ada pun simpan jer kn? kn? haha pepandai jer..ok ok rilex2..nk citer la ni..selepas diasah sampai kuar serbuk tu..korag ambil serbuk tu, sama ada dicampurkn dgn bedak sejuk atau madu...seterusnyer bolehlah di oles pada wajah korg yg gebu2 tu...seeloknye pakaila diwaktu malam..sebelum tidur..esok korg basuh la..pas basuh tu..huishhh sure la korg rasa tegang megang jer kulit korg..x caya? x caya g?? ermm  cuba try tgk...jgn sekali cuba terus nk result..dah nama pun guna tradisional style..faham2 jer la..menuntut kesabaran yg byk ok..try eh...

AKU HARI INI

Bismisllahhirahmannirrahim...alhamdulillah,,syukur..berjaya akhirnya ku cipta blog ku sendiri...terima kasih ya Allah..ermm satu hari buat benda ni jer..dgn pala pusing pinau2 lagi...finally..dpt gk..tu la dier..SABAR itu separuh daripada iman...aku create blog ni atas saranan seorg kwn..sbb??? sbb dier?? nk tau apa??? sbb dier ckp aku ni duk umah x buat apa...pepandai jer...dier x tau aku byk benda nk wt...klu x..xder rr aku create profile aku ''supemum'' ermm...xper2..aku byk benda nk share n kwn2 sumer..esp mama2..mommy2..ibu2..mk2..bonda2..erm kaum2 adam pun blh gk tgk..aku nk share cerita kehidupan seorg mommy ''sepertiku''..igt yer..sepertiku..bkn seperti org lain..atau mk2 yg lain..cuma klu ada yg sama tu..maybe kebetulan jer...ermm apa lg ek? da buntu pala ni..duk ngadap benda alah ni jer 1 day..padahal aku sakit pala rini..agaknyer Allah nk bg jln kt aku supaya pening aku ni..pening bersbb..haaa.. ni la sbb dier..aku create benda alah ni lah..baru best klu hubby aku tanyer sakit pala sbb apa?? dgn ''riak''nye aku blh berkata..sakit sbb nk create blog huhuhu..selalu dier perli aku..''ai?? x wt pape pun sakit pala?'' ermm hari ni aku dah der alasan munasabah ler...klu x...aku wt bodo jer...sbb tul gk kata dier..aku mmg x wt apa pun..hihii...ok la..smpi sini dulu eh....jap g aku layan lg..dadaaaa...